
-
عکاسی ، مکاتب و روش های آن
- موضوع : علوم پایه
- فرمت اصلی فایل : doc
- تعداد صفحات : 54
- حجم فایل: 1.89 mb
مقدمه :
قرن بیستم عصر رسانه ها و ارتباطات است . میلیونها نفر از مردم جهان ، هر روز از طریق عکس و تصویر از جریان رویدادها و تحولات سیاسی ، علمی و هنری آگاه می شوند .
رسانه ها با بهره گیری از عکس و تصویر ، در ابعاد مختلف گاه به شکل روزنامه ، مجله ، کتاب و گاه به صورت اسلاید ، فیلم ، تلویزیون ، ویدئو ، همواره در رشد آگاهی عمومی نقش انکار ناپذیری داشته اند. اگر انسان قدم بر کره ماه می گذارد یا در اعماق اقیانوس ها کند و کاو می کند ، عکس و تصویر با چشم ناظر ، همگام و همراه است و در ثبت لحظات حساس و با شکوه به ما مدد می رساند.
در این رساله می خواهیم به مختصری از هنر عکاسی و سبکها و مکاتب آن به چشمه کوچکی از آن اشاره کنیم و بتوانم به علم خود بیافزاییم.
بیان مسئله:
عکاسی یکی از بزرگترین اختراعات بشری است که فناوری در موارد متعددی تکامل و پیشرفت خود را مرهون آن است . از سوی دیگر جلوه های هنری آن افق دید واقع گرایانه و وسیع تری را از جهان رمز آلود در فراسوی دیدگانمان تصویر می کشد. در این پژوهش به این مهم دست خواهیم یافت که عکاسی چگونه در جهان رشد و نمو یافته است و به راستی کدام جنبه و جلوه آن در زندگی پررنگتر و کاربردی تر است؟ و چه بهره هایی بشر از آن برده است.
ضرورت مسئله :
در این پژوهش کسب معلوماتی جزئی از کلیت است و همچنین پاسخ به این سئوال که زاویه دید هنرمندانه یک عکاس حرفه ای چگونه بوده است که حتی بعد از گذشت سالیان متمادی اثر هنری وی هنوز خیره کننده و تحسین برانگیز است .
هدف مسئله :
تلفیق روش های سنتی و امروزی با یکدیگر و کاربرد آن و دیگر هنرها ، همچنین افزایش خلاقیت در راستای حرفه خود و افزایش دانش علاقه مندان این هنر
پرسش های مسئله :
فتو مونتاژ چیست ؟
جنبه های روانشناختی پرتره پیست ؟
عکاسی مد چیست ؟
عکاسی ذهنی چیست ؟
عکاسی در باهاوس چگونه بودهاست ؟
چه تاثیری سورر ئالیسم بر عکاسی گذاشته است ؟
عکاسی تبلیغاتی چیست ؟
هنر عکاسی در حیات وحش چگونه است ؟
عکاسی هنری چیست ؟
چه تاثیر فتو شاپ برعکاسی دارد ؟
عکاسی خلاق چیست ؟
پاپ آرت چیست و چه تاثیری بر عکاسی داشت ؟
عکس رو پوستر چه تاثیری دارد ؟
زاویه دید در عکس چه تاثیری بر کاربرد آن در صفحه آرایی دارد ؟
عکاسی ژورنالیستی چیست ؟
فصل اول : کلیات تحقیق
فصل دوم : پیشینه تاریخی
فصل سوم : تحقیق

مقدمه :
صنایع دستی به عنوان زیر مجموعه ای وسیع از هنرهای سنتی ایران، از گذشتههای دور تا به امروز جایگاه ویژه و والایی در فرهنگ بومی معنوی و در گستره هنر مقدس سرزمینمان داشته است .
صنایع دستی یک مکانیسم عالی تفکر است که در حیطه آن اهدافی معین به قصد تداوم معیشت در زندگی اقتصادی و نیز رشد و توسعه فرهنگ و دانش ملی و در نتیجه پس از برآورده شدن نیازهای بشری موجب تکامل و تعالی جامعه میشود. در چهارچوب این اندیشههای عالمانه گروههای انسانی پویا شده و رکود و ایستاییها که موجب رخوت و خمودی عقل آنان میشود از بین میرود و در نتیجه انسانهایی با ویژگیهای جدید در جامعه نوین نمودار میگردند. دینامیک و پویایی جسم در جامعه تحول به وجود آورده و آن طور که خواست بشر است فرهنگ و اقتصاد پا به پای یکدیگر پیش میرود.
هنر یک مسله مادی نیست که از کسی بگیرد یا به کسی بدهد و هنرمندی یک کار ساده و بی مایه نمی باشد بلکه هنرها یادگارهای بسیار قدیمی و ره آورد و ارمغانی است از اندیشههای دور و دراز ملتها .
می توان گفت که صنایع دستی گزارشی از هویت افراد و در جمع آنها هویت مجموعه یک قوم و قبیله و در نهایت یک ملت است . بررسی این امر نیاز به دقت و پی جویی دارد به اختصار میتوان گفت که صنعت دستی هر قوم، گوشه ای از هویت یک قوم را در گذشته تاریخی اش بیان میکند.
و در حضورش در دوران معاصر حلقه واسطه و رابطه بین هویت گذشته و هویت کنونی این قوم و عرضه هویت گذشته قوم یا تاریخ وی به اقوام دیگر است و در نتیجه یکی از عوامل اصلی و اساسی معرفی اقوام به یکدیگر و نشان دادن عواطف و احساسات آنها با ظرافتها و دقتها . لطفها ـ صفاها ـ مهرها و محبت هایی است که در یک قوم وجود داشته است ...
فصل اول : پیرامون تحقیق
فصل دوم : گلیم بافی
فصل سوم : قالی بافی
فصل چهارم : جاجیم بافی
فصل پنجم : ورنی بافی
فصل ششم : صنایع تزئینی و غیر تزئینی

مقدمه :
تلقی ما از « واقعیت » آن چیزی است که در اطرفمان می گذرد، بی آنکه ما بعنوان نیروئی کارساز در شکل دادن آن مشارکت کنیم مثلا گردش زمین به دور خورشید از دیدگاه ما واقعیتی مسلم و بدیعی است چرا که بوسیله اراده طبیعت صورت می گیرد .
« نیروی استقلال آدمی در مواجهه با « واقعیت » اغلب مقهور روابط زنجیره ای علت و معلولی
می شود و در نهایت راهی جز قبول آن به عنوان « واقعیت اول » یا « بازتاب فیزیکی » هستی ندارد . اما این یک روی سکه است .آدمی آمیخته از دو جهان عظیم و پرانرژی است
« واقعیت » به ما می گوید که زمین به دور خویش و به دور خورشید میگردد اما « واقعیت برتر» این پدیده را به مثابه یک سوال هستی شناسانه فلسفی مطرح می کند...
بخش اول : تقدس
فصل 1 : تعریف تقدس وروحانیت در هنر
فصل 2: تقدس در هنر
بخش دوم : تقدس هنر
فصل 1: تعریف هنر
فصل 2 : انسان و بیان احساسات مقدس در هنر
فصل 3: شناخت معنوی هنر
فصل 4: تبار شناسی هنر مقدس
فصل 5: دین و هنر معنوی
فصل 6: نمونه ای از سبک شناختی
بخش سوم : تقدس در نقاشی
فصل 1: تقدس نقاشی
فصل 2: معنای تقدس در نقاشی و چند نمونه آمار
فصل 3: تقدس رنگ در نقاشی
بخش چهارم: الحاقات
- نتیجه گیری
- فهرست منابع و ماخذ
- فهرست تصاویر
- منابع اینترنتی
- واژگان فارسی
- واژگان لاتین
- گزارش کار عملی

پیشگفتار:
انسان برای انجام پیشاندیشهی کارها، نیاز به «تفکر» و «طرحریزی» دارد و همچنین، برای ساختن همهی مصنوعات بزرگ و کوچک مورد نیاز خود، نیازمند «تفکر»، «تصور» و «طراحی کردن» است. «طراحی»، وسیلهی ساختن، آبادانی و تمدن است.
ما می توانیم با استفاده از قدرت «حافظه» و «تخیل»، آن چه را که قبلاً دیدهایم «تجسم» کنیم و نیز می توانیم به کمک «تفکر» و «تخیل» و «قدرت خلاقیت»، دربارهی آن چه که «ممکن است باشد» تعمق کنیم و تصویری از آن چه که می تواند باشد، مجسم سازیم و آن را ترسیم نموده، با دیگران در میان بگذاریم.
طراحی تلاشی اندیشمندانه، خلاقانه است که از تفکر، شروع و به ارائهی محصولی زیبا، کارآمد و اصیل ختم میشود. و طرح نهایی همیشه عمق اندیشه و بصیرت طراح را در خود باز می تاباند و حکایتگر عمق و سلیقه اوست.
معماری طبیعت
هریک از این عناصر، با محیط خود رابطهای سنجیده و توازنی دقیق دارند و هر جزء از اجزای آنها در عین کمال، بخوبی در خدمت کل قرار می گیرند و ترکیب منسجم اجزا به کلیتی منسجم، واحد، کارآمد و زیبا منجر میشود.
ترکیب، شکل و ساختار آنها، هماهنگ با طرز زندگی و بودباش موجود و هدف آنهاست.
فصل اول : مفهوم برنامهریزی بر طراحی
فصل دوم : ابعاد مختلف طراحی و مفاهیم آن
فصل سوم : عوامل مؤثر در طراحی معماری و صورت عقلانی طرح
فصل چهارم : شناخت اجزای پروژه، مقدمه طراحی است
فصل پنجم : طراحی و معماری
فصل ششم : بررسی ارزشهای فضایی در گزینههای طرح
فصل هفتم : ارزیابی ترکیب و ارزشهای بصری و ادراکی در گزینههای طرح
فصل هشتم : توسعه گزینهها، ارزیابی و تکمیل طرح

-
معماری شیشه ای و حرکت های نوین
- موضوع : معماری
- فرمت اصلی فایل : doc
- تعداد صفحات : 41
- حجم فایل: 0.75 mb
معماری شیشه ای و حرکت های نوین
آغاز قرن بیستم در واقع عصر فضا و زمان نام گذاری شده است، عصرزیبایی شناسی در حرکت، متغیر بودن و هیجان در ماشین. پل شبارت در کتاب معماری شیشه ای خود در سال 1914 می نویسد.
ما بیشتر زندگیمان را در اتاق های بسته سر کرده ایم. این فرهنگی است که با آن بزرگ شده ایم و خو گرفته ایم. سبک معماری ما تا حد زیادی تحت تاثیر فرهنگ ما بوده است. چنانچه بخواهیم تغییری در فرهنگمان ایجاد کنیم به ناچار باید در سبک معماریمان تغییر ایجاد کنیم و این امر تنها به وسیله ترک اتاق های بسته و تغییر دادن آنها حاصل می شود.
با نهادینه شدن و معرفی معماری شیشه ای، راه برای عبور نور طبیعی خورشید ، ماه و ستارگان نه فقط از طریق پنجره ای کوچک بلکه از طریق دیوارها که صرفا از شیشه و آن هم شیشه های رنگی ساخته می شوند هموار می شود. بدین ترتیب محیط جدیدی که به وجود می آوریم ،فرهنگی نوین را با خود به همراه می آورد.
غرفه های شیشه ای برونو تات نیز به همین منظور طراحی شد و هدفی مشابه را دنبال می کرد که آن به کار گیری بهینه شیشه و استفاده از شفافیت و روشنایی آن درآینده معماری بود. البته شیشه جزو لاینفک کارهای معماران بزرگ از جمله میس وان ده روهه،لوکوربوزیه و فرانک لیود است.